Korábbi receptjeinkben hoztunk már főételeket, leveseket, így most következzen egy ultimate recept, a vegán bundáskenyér. Szuper ötlet reggelire, tízóraira, uzsira egyaránt, szóval receptre fel!
A vegán bundáskenyér kb. 10 perc alatt elkészíthető finomság, szóval semmivel sem hosszabb, mint az eredeti nem vegán verzió.
Gluténmentes kenyérből természetesen gluténmentes lesz az ételünk is, illetve egy jó tapadásmentes serpenyő segítségével olaj nélkül is elkészíthetjük. Ha mégis bő olajban sütnénk ki, akkor méginkább hasonlítani fog az eredeti recepthez.
Serpenyő híján pedig meleglevegős sütőben vagy (légkeverős) sütőben, sütőpapíron is elkészíthető. A tojásos ízt a fekete só segítségével fogjuk elérni ennél a receptnél.
Gyerekkorunk nagy kedvencéhez készítsünk egy pohár finom teát és nosztalgiázzunk egy kicsit.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- pár szelet szikkadt kenyér
- fél bögre csicseriborsóliszt/sárgaborsóliszt vagy ezek keveréke
- fél kiskanál fekete só - tojásos ízért
- fél kiskanál fokhagymapor
- negyed kiskanál őrölt bors
- negyed kiskanál kurkuma - szép színt ad, és egészséges
- víz - kezdjük fél bögrével, majd apránként adjunk hozzá annyit, hogy palacsinta tészta állagú legyen
Ha elkészítetted, mutasd meg nekünk a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban, Várunk!
ui: hívhatjuk csicseriborsó lisztből készült, palacsintatésztás, fűszeres kenyérnek is. De egyszerűbb vegán bundáskenyérnek.