Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

VegaPédia

Mit töltsek a vegán töltött káposztámba?

2020. november 06. - Vegapedia

A töltött káposzta egy hagyományos étel hazánkban, már-már kódolva vannak ezek az ízek a génjeinkben. Persze vegánként a húst valamivel helyettesítenünk kell, mutatjuk hogyan és miként.

to_lto_tt_ka_poszta.jpg

Szuper ötlet az ünnepi asztalra töltött káposztát készíteni, de akkor sem nyúlunk mellé, ha egy átlag hétköznapi ebédként gondolunk rá.

1-2 napot állva hagyva csak finomabb lesz az étel, ártani nem ártunk vele, csak jobban összeérnek az ízek.
Természetesen, akinek nem kell kerülnie a gombát, tofut, nyugodtan kiegészítheti velük a tölteléket.

Elkészítés:

 

Hozzávalók:

  • 10-15 db savanyított káposztalevél vagy egy fej káposzta - savanyított káposztafejből inkább 2 db
  • 3 konzerv vörösbab lecsepegtetve, összetörve vagy 4,5 bögre (bögre =2,3dl) főtt bab összetörve
  • 700 g főtt rizs (mi kerekszeműt használtunk, jobban tapad, krémesebb)
  • 1 db padlizsán meghámozva, nagyon apró kockákra vágva, bepácolva sóval, folyékony füsttel egy éjszakára– ettől lesz jó füstös íze a töltött káposztának
  • 2 fej hagyma apróra vágva, 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • kb. 1-1,5 kg savanyúkáposzta leszűrve – ha túl savanyú/sós, öblítsük ki
  • 4-5 db babérlevél
  • só, bors, (füstölt) pirospaprika, őrölt kömény
  • néhány evőkanál paradicsompaszta (házi a legjobb)
  • 1 kiskanál tahini/magvaj (elhagyható)

 

További vegán/mentes ünnepi ételekért keresd fel a már 21.000 fős csoportot: Vegán receptek - Vegán blog facebook.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr8716275420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopasz Szuzukis 2020.11.07. 20:39:24

Konzerv vörösbab, padlizsán és tahini helyett csicseriborsó! A száraz csicseriborsót egy napra beáztatni. Az áztatóvíz lesz a felöntőlé. A megduzzadt csicseriborsót aprítóban finomra vágni. Kötőanyagnak egy evőkanálnyi lenmaglisztet keverni.

DFK 2020.11.08. 05:22:48

Folyékony füst, na ennyit az egészséges vegánságról.

kakukkboy 2020.11.08. 13:54:45

Ez nem töltöttkáposzta.

HgGina 2020.11.08. 18:15:09

Azt mondják, az ember azzá válik, amit elfogyaszt. Ezek szerint a vegán az káposzta, spenót (agyilag egyértelműen). Ezek szerint nyugodtan lehet tölteni a káposztát vegánnal és bármilyen növényevő állattal is. A vegánt ajánlom inkább. Annyival hamarabb elfogynak. Ez pedig kifejezetten jól hat a darwini törzsfejlődésre.

Japersze 2020.11.08. 20:19:47

De miért akarsz töltöttkáposztát enni, ami nyilván attól az, ami, mert hús van benne. Olvassz ki egy kis mirelit brokkolit, oszt zabáld azt.
süti beállítások módosítása