Régi nagy kedvencünket készítettük el a napokban, mégpedig a vadast. Maradt a múltkori nem disznóvágásból kolbász és az is belekerült. Természetesen csak viccelünk... teljesen más alapanyagokból készül a vegán vadas. Gyere, tarts velünk és az egyik legfinomabb ebéd recept lesz a Tiéd! Szószra fel!
Amikor még ettünk húst, akkor nagyon szerettük a vadast. Nem ettünk minden héten, de amikor igen, akkor az különleges élmény volt.
Nem is feltétlenül a hús ízét, hanem sokkal inkább a különleges szósz, és a zsemlegombóc miatt szerettünk bele.
Sok helyen szalvétagombóccal készítik, ami szintén nagyon finom, mi most gluténmentes zsemlegombócot formáztunk mellé. Ha másért nem már emiatt megéri elkészíti, mert nagy kedvenc.
A vegán vadas szósz íze nagyon hasonlít az eredetiéhez, csak egyszerűen hús nincs benne. Persze mondhatja, hogy a vadas lényege a vadhús, de ezzel a gondolattal vegánként mi nem értünk egyet.
Ha gyerekeknek szeretnétek egy finom kis szószos, zöldséges ebédet készíteni, akkor így biztos megeszik majd a zöldséget és ezzel együtt vitaminokat, ásványi anyagokat visznek be a szervezetükbe.
Vadas mártás hozzávalók:
- 1 kg/5 db nagy sárgarépa,
- fél kg fehérrépa (2-3 nagyobb darab),
- kis darab zeller,
- 2 nagy fej (lila)hagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 4 db közepes krumpli,
- só, bors,
- 1 db babérlevél/ őrölt babérlevél,
- kevés gyömbér, szerecsendió, fahéj, őrölt szegfűszeg,
- néhány ek mustár,
- citromlé néhány ek,
- eritrit/datolyaszirup – néhány ek,
- natúr növényi tej/tejszín/tejföl
Zsemlegombóc hozzávalók:
- 40 dkg (gluténmentes) kenyér/zsömle,
- 2 fej (lila)hagyma,
- 20 dkg barnarizs liszt,
- 4 ek őrölt lenmag + 12 ek hideg víz
- 1 cs. petrezselyem,
- tk só, pici bors,
- ízlés szerint gyömbér, szerecsendió,
- 5 dl víz
Elkészítés:
Tovább is van, mondjuk még?
Rengeteg finom receptet, sok segítséget találsz a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban, ahol Téged is sok szeretettel várunk!