Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

VegaPédia

Vegán vadas zsemlegombóccal - az új favorit

2020. április 17. - Vegapedia

Régi nagy kedvencünket készítettük el a napokban, mégpedig a vadast. Maradt a múltkori nem disznóvágásból kolbász és az is belekerült. Természetesen csak viccelünk... teljesen más alapanyagokból készül a vegán vadas. Gyere, tarts velünk és az egyik legfinomabb ebéd recept lesz a Tiéd! Szószra fel!

 

img_20200414_145521_2-01.jpeg

Amikor még ettünk húst, akkor nagyon szerettük a vadast. Nem ettünk minden héten, de amikor igen, akkor az különleges élmény volt.

Nem is feltétlenül a hús ízét, hanem sokkal inkább a különleges szósz, és a zsemlegombóc miatt szerettünk bele. 

Sok helyen szalvétagombóccal készítik, ami szintén nagyon finom, mi most gluténmentes zsemlegombócot formáztunk mellé. Ha másért nem már emiatt megéri elkészíti, mert nagy kedvenc.

A vegán vadas szósz íze nagyon hasonlít az eredetiéhez, csak egyszerűen hús nincs benne. Persze mondhatja, hogy a vadas lényege a vadhús, de ezzel a gondolattal vegánként mi nem értünk egyet.

Ha gyerekeknek szeretnétek egy finom kis szószos, zöldséges ebédet készíteni, akkor így biztos megeszik majd a zöldséget és ezzel együtt vitaminokat, ásványi anyagokat visznek be a szervezetükbe.

Vadas mártás hozzávalók:

  • 1 kg/5 db nagy sárgarépa,
  • fél kg fehérrépa (2-3 nagyobb darab),
  • kis darab zeller,
  • 2 nagy fej (lila)hagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 4 db közepes krumpli,
  • só, bors,
  • 1 db babérlevél/ őrölt babérlevél,
  • kevés gyömbér, szerecsendió, fahéj, őrölt szegfűszeg,
  • néhány ek mustár,
  • citromlé néhány ek,
  • eritrit/datolyaszirup – néhány ek,
  • natúr növényi tej/tejszín/tejföl

Zsemlegombóc hozzávalók:

  • 40 dkg (gluténmentes) kenyér/zsömle,
  • 2 fej (lila)hagyma,
  • 20 dkg barnarizs liszt,
  • 4 ek őrölt lenmag + 12 ek hideg víz
  • 1 cs. petrezselyem,
  • tk só, pici bors,
  • ízlés szerint gyömbér, szerecsendió,
  • 5 dl víz

Elkészítés:

 

 

Tovább is van, mondjuk még? 

Rengeteg finom receptet, sok segítséget találsz a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban, ahol Téged is sok szeretettel várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr6515618736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katamara 2020.04.19. 10:08:10

Hát csak egye ezt a szart aki megcsinálja !!!

Phteven 2020.04.19. 14:37:52

Nagymamám hátán eltörte volna a szívlapátot nagyapám, ha ilyen szart tett volna elé az asztalra. :-D

CCnick 2020.04.19. 17:53:24

"Persze mondhatja, hogy a vadas lényege a vadhús, de ezzel a gondolattal vegánként mi nem értünk egyet."

A sültcsírke lényege a csirke de mi vegánként nem értünk vele egyet. Mi a sültpatiszont hívjuk sültcsirkének mert szeretjük a sültcsirkét.

CCnick 2020.04.19. 17:55:00

Komolyan nem értem mija facért kell húsétel neveket adni zöldségételeknek. A vegák látens húsimádók?

Célkereszt 2020.04.19. 18:57:01

Ez a gluténmentes fasság már az agyamra megy.

noccka 2021.03.26. 15:42:42

Elképesztő azért ami itt a kommentszekcióban megy.. Mire jó ez a gyűlölködés...? Pedig elég egyszerű: ha nem tetszik, nem kell elolvasni, megfőzni és kész.
Aki meg vega, vagy vegán, hadd egye azt amit és ahogy szeretne.
süti beállítások módosítása