Na már megint a vegánok.. semmi hús, semmi szaft, csak a száraz nyúltáp? Tévedés! Persze hús az most sem jön, de ízek, szaftok, finomságok igen! Íme a vegán burger, ami tuti ízleni fog!
A hamburger az egyik legnépszerűbb és legkönnyebben elkészíthető étel a felgyorsult világban.
Nincs ez másképp a vegánok esetén sem és mivel a vegán burger elkészíthető olajmentesen is, így egy gyors és egészséges szendvicset kapunk végeredményképpen. Legyen ebéd, vacsi vagy hétvégi vendégváró grillezés ez az étel zseniális választás bármikor. Szívből ajánljuk.
Ha cékla helyett más alapanyagot képzelnél el, az sem gond. Készítettünk korábban bab-burgert is.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 1 nagy vagy 2 közepes fej cékla lereszelve/késes aprítóban ledarálva – kb. 2 bögrényi lesz
- 1 konzerv fehér bab lecsepegtetve, összetörve – nem péppé
- ¾ bögre (bögre=2,3dl) egész (gluténmentes) zabpehely
- ½ bögre (gluténmentes) zsemlemorzsa
- 1 nagy fej hagyma nagyon apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma lepasszírozva
- 1 evőkanál tahini
- 1 teáskanál só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma, őrölt kömény
- 1 kiskanál kakukkfű
Odasüss, van még pár ezer vegán! :) Várunk sok szeretettel a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportunkban további izgalmas receptekkel, videókkal.