Miután igazából minden ételnek van egy nagyszerű vegán változata, most újra Ázsia felé kormányozzuk a hajónkat, és megnézzük milyen is a vegán pad thai. Spoiler: finom.
Elég jó kis maradékmentő recept a vegán pad thai. Igazából mindent fe tudunk használni, nézzük meg, milyen zöldségek fonnyadoznak a hűtőnkben.
Mi most gombát, kínai kelt, sárgarépát, borsót tettünk a tésztánkhoz. Az egész mindössze kb. fél óra alatt elkészül és nagyon-nagyon finom ételt kapunk!
Szójamentesen is elkészíthető. Tofu rántotta helyett csináljunk csicserilisztből rántottát (recept), a szójaszósz helyett kókusz-aminót lehet használni.
Elkészítés
Hozzávalók
- 250 g barnarizs soba tészta - vagy más hosszútészta
- Tofu rántottához:
- - egy kis tömb 180g natúr tofu összetörve
- - 1/4 kiskanál kurkuma
- - ½ kiskanál fokhagymapor
- - ½ kiskanál fekete só
- - 1/8 kiskanál bors
- Zöldségek:
- - 2 db lilahagyma felszeletelve
- - 4-5 db újhagyma felkarikázva
- - 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- - 1-2 db sárgarépa vékony csíkokra vágva
- - 200 g laska gomba csíkokra „tépve”
- - fél bögre fagyasztott zöldborsó
- - 1 bögre kínai kel csíkokra vágva
- - ízlés szerint chili pehely
- Szószhoz:
- - ¾ bögre (gluténmentes) szójaszósz - (tamari)
- - 2 evőkanál balzsamecet
- - 1-2 evőkanál eritrit / házi datolyaszirup / édesítő, amit szeretsz
- - 1 evőkanál tahini
- - 1/8 kiskanál gyömbér, bors
- - ½ kiskanál fokhagymapor
- Szóráshoz:
- - 1/3 bögre pirított szezámmag /apróra vágott mogyoró
- - frissen vágott koriander - / petrezselyemzöld
Meséld, hogy sikerült! Várunk a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban :)