Ezen a héten a pesto műfajába evezünk, amelynek a gyökerei egészen az ókori Rómáig vezethetőek vissza. Most 3 egyszerű, gyors pesto recept következik, ami mártogatóként vagy tésztához is kiváló.
Ha igazán egyszerű házi mártogatósra vágyunk otthoni mozizáshoz, akkor ez a háromféle pesto egyszerű és nagyszerű választás lesz. Könnyen és gyorsan elkészül, tulajdonképpen a film egy-egy szünetében, pillanatok alatt elkészíthető.
Ha pedig tésztához, gnocchihoz szószként szeretnénk használni, azzal sem lőhetünk mellé! Készítsétek le a hétvégén és élvezzétek a finom ízeket.
Elkészítés:
Bazsalikomos pesto - hozzávalók:
- 2 csészényi (lazán a levelek) bazsalikom levél
- 1 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
- 1 kiskanál - lehetőleg friss - citromlé
- 1 kis zacskó (50g) fenyőmag (helyettesítő mandulával)
- 3 evőkanál beáztatott kesudió
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál víz, ha olajmentesen készítjük, 6 evőkanál
- 3 evőkanál extra szűz olíva olaj (vízzel kiváltható)
- 5 evőkanál sörélesztőpehely
Répa pesto - hozzávalók:
- 4 nagyobb sárgarépa – feldarabolva
- annyi víz, amennyi ellepi a répát
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál rizsecet / almaecet
- fél bögre (bögre= 2,3dl) kesudió - legalább pár órára beáztatva, majd használat előtt lecsepegtetve
- 3 evőkanál fenyőmag
- 1 -2 evőkanál sörélesztőpehely – el is hagyható
- só, bors
Aszalt paradicsomos pesto - hozzávalók:
- 1 bögre (bögre =2,3dl) aszalt paradicsom - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- fél csésze napraforgómag – beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- ¼ kiskanál só,
- 1/8 kiskanál bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- ¼ bögre friss bazsalikomlevél
- 1-2 kiskanál frissen facsart citromlé
Elkészítetted?
Gyere mutasd meg nekünk és több ezer vegánnak, hogy milyen is lett! Vár a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoport.