Ha már tele vannak a polcok és a kertek narancssárga és édes sütőtökökkel, akkor itt az ideje varázsolni belőle valami extra finomat. Nézzük, hogyan készül a sütőtökös brownie!
Az ősz egyik legjobb alapanyaga a sütőtök, amiből rengeteg finomságot készíthetünk azonkívül, hogy klasszikusan sütőben megsütjük és önmagában fogyasztjuk.
Most egy fantasztikus brownie készült a felhasználásával, ami annyira finom lett, hogy már önmagában, melegen megettük a felét..
Csodálatosan karamellizálódik kívül, belül kellemesen ragacsos. A sütőtököt egyáltalán nem érezni benne, így olyan is örömmel fogja fogyasztani, akinek nem a kedvence. Mi azt sem bírtuk kivárni, hogy kihűljön, és nem csalódtunk.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 1,5 bögre sült sütőtök püré (késes-aprítóval/turmixgéppel/botmixerrel pürésítve)
- 2 lentojás – 2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz összekeverve, hűtőbe 10 percre
- 1/3 bögre eritrit
- 15 szem magozott aszalt szilva - ha nagyon kemény a szilva, áztassuk be előtte vízbe, majd használat előtt csöpögtessük le
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/3 bögre édesítetlen kakaópor
- 3 evőkanál kókuszliszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só, 1/8 kiskanál kurkuma
- 1 tábla étcsokoládé kicsi darabokra vágva - opcionális
Csatlakozz a közel 20.000 taghoz, vár a Vegán receptek - Vegánblog facebook csoport!