Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

VegaPédia

Itt az ősz, itt az ideje sütőtökös browniet sütni!

2020. október 09. - Vegapedia

Ha már tele vannak a polcok és a kertek narancssárga és édes sütőtökökkel, akkor itt az ideje varázsolni belőle valami extra finomat. Nézzük, hogyan készül  a sütőtökös brownie!

1601911318992_img_20201005_170440-02.jpeg

Az ősz egyik legjobb alapanyaga a sütőtök, amiből rengeteg finomságot készíthetünk azonkívül, hogy klasszikusan sütőben megsütjük és önmagában fogyasztjuk.

Most egy fantasztikus brownie készült a felhasználásával, ami annyira finom lett, hogy már önmagában, melegen megettük a felét..

Csodálatosan karamellizálódik kívül, belül kellemesen ragacsos. A sütőtököt egyáltalán nem érezni benne, így olyan is örömmel fogja fogyasztani, akinek nem a kedvence. Mi azt sem bírtuk kivárni, hogy kihűljön, és nem csalódtunk.

Elkészítés:

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre sült sütőtök püré (késes-aprítóval/turmixgéppel/botmixerrel pürésítve)
  • 2 lentojás – 2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz összekeverve, hűtőbe 10 percre
  • 1/3 bögre eritrit
  • 15 szem magozott aszalt szilva - ha nagyon kemény a szilva, áztassuk be előtte vízbe, majd használat előtt csöpögtessük le
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/3 bögre édesítetlen kakaópor
  • 3 evőkanál kókuszliszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só, 1/8 kiskanál kurkuma
  • 1 tábla étcsokoládé kicsi darabokra vágva - opcionális

Csatlakozz a közel 20.000 taghoz, vár a Vegán receptek - Vegánblog facebook csoport!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr3116232704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása