Fülledt nyári melegben nem mindig esik jól a nehéz étel, épp ezért egy fantasztikus ötletet hoztunk el ma Nektek! Tarts velünk!
Nézzük is a töltött tök hosszú tulajdonságainak listáját: pénztárcabarát, könnyű, gyorsan elkészíthető, egyszerű, gluténmentes, vegán, gyerekbarát, olajmentes stb, stb. Jól hangzik ugye?
Épp szezonja van a tökféléknek, így akár a normál étkezési tök mellett cukkiniből, padlizsánból is elkészíthető.
Ha a tököt kevésbé kedveljük, akkor pedig krumplit és édesburgonyát is választhatunk - cserébe ezeket elő kell főzni/párolni.
Ha pedig ezek sem jöhetnek számításba, akkor akár paprikába, paradicsomba is tölthetjük a tölteléket.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 1 kisebb főzőtök
- fél kg gomba - késes aprítóval vagy kézzel apróra vágva
- 2 bögre (bögre= 2,3dl) főtt barnarizs
- 1 evőkanál tahini
- 1 kis tömb (180g) füstölt tofu - vagy ha natúr, használhatunk hozzá folyékony füstöt - apróra törve krumplinyomóval
- 2 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
- 1 nagy fej (lila) hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kiskanál füstölt paprika
- ½ kiskanál bazsalikom, kakukkfű, oregánó
Hogy sikerült a töltött tök?
Gyere mutasd meg nekünk, hogy sikerült ez a szuper ebéd recept? Vár Rád is a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoport. Ott találkozunk :)