Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

A vegánok is esznek sajtot.. de milyet?!

2020. február 20. - Vegapedia

Ahogy már a korábbi posztokban említettük, vannak olyan ételek, amelyeknek szeretjük elkészíteni a vegán változatát. Hab a tortán, ha épp egy hétköznapi alapanyagot, pl. a sajtot tudjuk helyettesíteni. 

to_csni_1.jpg

Tovább

Ezzel az édességgel lepd meg a vegán szerelmed

Vegánként egy fokkal nehezebb a művészkedés a konyhában, de persze kis rutinnal semmi sem lehetetlen. Mivel épp Valentin-nap, sőt egy teljes hétvége érkezik, így most hoztunk Nektek egy igazán szerelmes desszertet, a 3 összetevős trüffel golyókat.

3osszetevo_s_tru_ffelgolyo.jpg

Tovább

Észbontó céklás rizottó - gluténmentes verzió

Készülnek úgy formabontó receptek, hogy a kezdő háziasszony véletlenül kettőt lapoz a szakácskönyvben. Persze ennyire azért nem volt véletlen ez a kísérlet, hisz készült már a konyhánkban céklás tészta, humusz vagy éppen leves is. De sütőben sült rizottó még nem.. eddig!

ce_kla_s-rizotto_-recept-vega_nblog.jpg

Tovább

Glutén- és szójamentes vegán virsli meglepetéssel

Jóból is megárt a sok, de mivel alapvetően vegán életmódot folytatunk, mellette igyekszünk gluténmentes recepteket ajánlani és törekszünk a szójamentes tanácsokra is. Így született meg ez a virsli recept is, mivel sok vegán társunk keresett megfelelő virslit a boltokban, de nem talált.

Tovább

Vegán tócsni recept

A napokban a budapesti karácsonyi vásárban sétálgatva hirtelen azt hittük a hidegtől 1-2 nullával többet látunk az étlapokon. Kiderült tévedtünk, de nem is vettünk horror áron tócsnit, sőt lángost sem. Inkább elkészítettük otthon magunknak - megmutatjuk hogyan.

to_csni.jpg

Tovább