A legutóbb halászlé hullámai utána evezzünk egy kicsit a desszertek világába és kóstoljunk meg sütés nélkül elkészíthető áfonyás sajttortát. Kis spoiler: ez is vegán recept, természetesen.
Ünnepi torta, hétvégi desszert, Vidám színek, kellemes ízek és még hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Ha ennyi minden szól mellette, akkor mi szól ellene? Igazából semmi, csak el kell készíteni és élvezni a mennyei ízeket. Hajráhajrá!
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 70 g datolya - pár órára vízbe áztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 140 g kesudió - ezt nem kell áztatni
- csipet só
- 1,5 evőkanál cukormentes kakaópor (választható)
Hozzávalók a krémhez:
- 150 g natúr kesudió (egy éjszakán át áztatott) - használat előtt lecsepegtetett
- 500 g (mélyfagyasztott) áfonya (kiolvasztva)
- 5-6 evőkanál eritrit ( de más édesítő is használható) - ízlés szerint
- 1 kiskanál vanília kivonat
- ½ bögre (bögre=2,3dl) kókuszkrém - konzerves kókusztej lehűtve, lekanalazva a zsíros része
- 2 és fél kiskanál agar-agar por
- ½ bögre víz
- díszítéshez: csokoládé forgács/ gyümölcs/ magok/ kókuszchips
További ötletekért, ünnepi receptekért keresd fel a weblapunkat, vagy a Vegán receptek facebook csoportot.