Ködös, szürke idő, kevés napfény vagy kirándulások, friss levegő, barna falevelek, piros arcbőr. Sok arca van az ősznek, sokan kedveljük egyiket, sokan a másikat, egy viszont biztos: megfázni nem szeretünk, így védeni kell magunkat.
Van a vitamin fogyasztásnak egy ősrégi módja is a tabletták helyett, mégpedig a gyümölcsök és a zöldségek.
Fogyaszthatjuk őket bármilyen formában: a turmix, vagy közkedvelt nevén a smoothie egy eléggé színes, jó megoldás, ha rágcsálni kevésbé szeretünk.
Ebben az időszakban, amikor szeretnénk elkerülni mindenféle megfázásnak még a szelét is, érdemes erősíteni az immunrendszerünket, na meg persze helyesen táplálkozni, eléget aludni és megfelelő mennyiségű vizet inni.
De egyelőre maradjunk a finomságoknál, mondjuk kezdjük egyből 4-gyel.
Elkészítés:
Hozzávalók:
Lilla - hozzávalók: 1 kis darab cékla (lehet nyers, vagy főtt), kis darab alma - héjastól, 1 narancs leve, fél marék zöld levél - bébi spenót/ kel, pár levél friss menta, 1 kiskanál chia mag
Narancssárga - hozzávalók: 1 db kis répa, 1 narancs leve, fél citrom leve, 1 grapefruit leve gyömbér, kurkuma, édesítésnek pár szem aszalt sárgabarack vagy datolya
Zöld - hozzávalók: kis darab kígyóuborka, fél zellerszár, 1 nagy marék zöld levél – bébispenót / kel/ rukkola, bazsalikom, 1 fél gerezd fokhagyma - vagy fokhagymapor, só, bors, kurkuma
Bordó - hozzávalók: 1 bögre (bögre=2,3dl) málna /meggy/ áfonya - fagyasztott is jó - akár vegyesen, pár szem datolya édesítésnek, fahéj, gyömbér, 1 kiskanál őrölt lenmag, zöld levél - bébi spenót/saláta, fél citrom leve
Próbáld ki Te is ezeket finomságokat, építsd be a napi rutinodba és töltődj fel!
Szuper őszi és ünnepi receptekért, tippekért keresd a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportot.