Evezzünk melegebb vizekre és folytassuk a vegán ízek világát egy szuperszónikus vegán almás pitével! Jöhet 1-2 szelet?
Nézzük szépen sorban ennek a fennséges almás sütinek a tulajdonságait: vegán (nyílván), gluténmentes, lisztmentes, olajmentes - ezek a legfontosabbak.
+1: extra finom, úgyhogy egy adagnak hamar lába kel..
Elkészítés:
Hozzávalók az alaphoz:
- 1 bögre köles alaposan leöblítve (vagy 1,5 bögre quinoa)
- 2 bögre (bögre=2,3dl) cukrozatlan növényi tej
- 1 bögre víz
- eritrit ízlés szerint, mi 3-4 evőkanállal használtunk/vagy más édesítő, amit szeretsz
- 1 kiskanál vanília kivonat
- csipet só
- 1 bio citrom héja lereszelve, és a fél citrom leve
Hozzávalók az almás réteghez:
- 4 db alma - meghámozva, kicsumázva, apróbb szeletekre vágva
- fél bögre mazsola - pár órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- kiskanál frissen facsart citromlé
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál őrölt lenmag
Elkészítetted?
Gyere mutasd meg, hogy sikerült az almás pite! Vár a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoport.