Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

VegaPédia

Vegan mac'n'cheese - nem sajtos, de brutál finom!

2020. augusztus 14. - Vegapedia

Igen, a húsleves után mac'n'cheeseből is hoztunk nektek egy vegán változatot. Nagyon egyszerű, pénztárcabarát recept, hisz a vegán életmód egyáltalán nem drága - ez egy tévhit. Nézzük is a receptet!

img_20200809_115759.jpg

A sajtos tészta az egyik legelső recept, amit megtanulhatunk kezdő vegánként vagy húsmentes napot tartó mindenevőként, hisz rendkívül egyszerű és pénztárcabarát választás, na meg persze nagyon finom is.

Többek között olajnélkül készül és olajosmagvakat sem tartalmaz. Ha problémátok van a szójával és a hüvelyessel, akkor a jó hír, hogy ilyen összetevő sem szerepel benne. Nincs is más dolgunk, mint elkészíteni egy kellemes adagot és élvezni az ízeket.

Elkészítés

Hozzávalók - egy nagy csomag tésztához – 400g

  • 2-3 db nagy krumpli felkockázva – héjával együtt, hogy teljesértékű legyen
  • 2 kisebb répa feldarabolva
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • néhány dl natúr növényi tej
  • só, bors, fél kiskanál füstölt paprika, negyed kiskanál kurkuma
  • fokhagymapor, hagymapor
  • víz

Készítsétek el Ti is és osszátok meg velünk az eredmény a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban! Itt további szuper recepteket és videókat is találtok!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr816139362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2020.08.15. 01:53:18

Akkor újra, hátha felfogod. Nem a kajákkal van baj, hanem az elnevezésekkel. Rendszeresen főzök egy mártást, fehérrépa, sárga répa szeletelve, fűszerezve, megpárolva, megfőzve, petrezselyem zöldje, és egy tejfölös habarás, mert nem vagyok vegán, és ez megy a tésztára. De ez csak egy zöldség mártásos tészta. Miért kell a sajt nélküli sajtos tésztát vegán sajtostésztának hívni? Most nem néztem meg a videót, de az alapanyagokat nézne, lehetne fűszeres burgonyakrémes tészta is a neve. Miért ragaszkodtok azoknak az ételeknek a nevéhez, amit egyébként nem esztek meg?

arthurthedent 2020.08.15. 10:03:32

Ha jól értem nem eszel semmit, ami állíti eredetű, de teljesértékű az étel, mert belevágtad a krumplihéjat. Azigen! :D

Void Bunkoid 2020.08.15. 16:15:16

Oké. Szóval ez egy szokatlan fűszerezésű krumplistészta. De akkor ez mitől mac'n'cheese? :)

eßemfaßom meg áll 2020.08.15. 19:51:11

Én is szeretem a krumplistésztát, de nekem izlik krumplistészta néven is. Persze nem is vagyok vega.

Mondjuk a hagymaporok emlegetése elég kemény, vegáknak problémát okoz a hagymapucolás?

Void Bunkoid 2020.08.18. 09:30:27

@élhetetlen: mert szegények habár nem merik bevallani, de titokban nagyon is vágynak a húsra/állati fehérjére - pontosabban nem titokban, hanem tudat alatt.

A biológiát nem lehet átverni.

Void Bunkoid 2020.08.18. 09:31:23

Sőt - erről volt cikk is nem is olyan régen - a legtöbb vegetáriánus/vegán ha kellőképpen ösztönlénnyé issza magát, akkor nagyon is szívesen, két pofára zabálja a húst :)

élhetetlen 2020.08.30. 00:28:55

@trollbaverő: Meg tudod mondani, hogy miért sajtos tészta az, amiben nincs sajt? Megnevezés? A zöldsédleves nevében sincsen felsorolva az összes zöldség neve, ez az étel lehetne krumpli mártásos tészta, fűszeres krumpli mártásos tészta, csőben sült krumpli mártásos tészta. De miért én találjak ki vegán neveket? Függetlenül attól, hogy eszem húst is, sokkal több zöldség fogy nálam, mint hús. A kedvenc reggelim a natúr padlizsán szelet, kevés olajon megsütve, de eszembe sem jut vegán natúr sertésszeletnek hívni. Fokhagymát ugyan nem eszek, de ha azt is tennék a padlizsánra, akkor sem nevezném vegán cigánypecsenyének. Érted, zsenikém? A mire hasonlít meg egy kicsit összetettebb kérdés. Kinézetre, vagy ízre? Nem tudom, van-e már vegán rántott csirkecomb, vagy még ezután jön, amikor egy pácikára ráformáztok valamit, ami jó is lehet, csak ne hívjátok vegán csirkecombnak. Ebben a blogban volt már a vegán húsleves, azt is lehetne tökbél levesnek hívni, ha már az. „és nem csak beleszól abba, amihez semmi köze”. Miért nincs közöm ahhoz, hogy hogyan torzítjátok a magyar nyelvet? És, rántott hús (vegetáriánus). Miért nem rántott szejtán szelet, ha egyébként az?

élhetetlen 2020.08.30. 18:19:32

@trollbaverő: Csak zárásként, mert én sem akarok vitatkozni. A citromaroma citromból készül, míg a vegán húsleves nem húsból. „Mégsem kezdek egy "hagyományos" receptoldalon kommentelgetni, hogy az állati eredetú kaja miért rossz!”. Egy szóval sem írtam, hogy a vegán konyha rossz, csak az elnevezések zavarnak. Mint már írtam, nem értem, hogy egy vegánt miért a „hús” szóval akartok bevonzani. „A rántott szejtán pl. még valós is lehet.” kertkonyha.hu/2014/08/13/rantott-hus-vegetarianus/ , Csak azt nem értem, miért kell húsnak hívni. És ebben nincs semmi rosszindulat. Ezt is írtam: Elég sokan vagytok, nyissatok egy ötletbörzét az ételek elnevezésére. Egyébként béke!

eßemfaßom meg áll 2020.09.01. 12:49:51

@trollbaverő: "Az elved szerint a citromjégkrémet citromaroma és szinezék jégkrémnek kelleme hívni?"

Nem, mert a citromjégkrém az 15%+ citromból kell készüljön. Ha 15%-nál kevesebb citromot tartalmaz akkor már csak citromos jégkrém lehet a neve, ha pedig csak aromát tartalmaz akkor citrom ízű jégkrém nevet szabad neki adni.
süti beállítások módosítása