Íme egy újabb fantasztikus recept, amit borítékolható, hogy imádni fogtok! A húsleves régi varázsa könnyedén elérhető ezzel a recepttel, természetesen hús és állati eredetű hozzávalók nélkül. Hogyan? Megmutatjuk!
A vegánok, - főleg ha kezdő vegánokról van szó - az első nehézséggel akkor szembesülnek, amikor az addig fogyasztott ételek helyett teljesen más alapanyagokból kezdik újra a teljes konyhai művészetet.
Sok ételt készítünk el épp ezért vegán változatban, mert így sokkal könnyebb az átállás, illetve a visszajelzések és tapasztalatok alapján a nem vegánok is szeretnek rendszerese húsmentes napokat tartani.
A mostani húsleves vegán verziójában főszereplő a tök, amely a kellő olajosságával adja nekünk vissza a korábbi húsleves ízt, amit a zöldségek mellett macesz gombóccal turbóztunk fel.
Elkészítés:
Hozzávalók - vegán húsleves:
- 1 nagyobb főzőtök magos bele
- 1-2 fej vöröshagyma félbe vágva (vörös héj is maradhat, ha tiszta, az is szép színt ad a levesnek)
- 4 gerezd fokhagyma egyben
- 1 kis fej zeller nagyobb darabokra vágva
- 2 fehérrépa feldarabolva
- 5-6 sárgarépa feldarabolva
- 1 kis fej karalábé feldarabolva
- 1-2 db paradicsom félbe vágva
- 1 db paprika kicsumázva, félbe vágva
- só, pici kurkuma, gyömbér,
- petrezselyemzöld /zellerzöld, víz
- 1 babérlevél
- 15 szem egész feketebors
Hozzávalók - 18 db macesz gombóc:
- 1 doboz / 180g (gluténmentes )pászka/ lapkenyér
- 6 evőkanál burgonyakeményítő (nem liszt!)
- 2 evőkanál darált lenmag
- 2 bögre (bögre=2,3dl) szénsavas víz
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- negyed teáskanál: bors, gyömbér, fokhagymapor, szerecsendió