Itt a nyár és hogyan is használhatnánk ki a tűző nap erejét, minthogy kovászos uborkát készítsünk a segítségével? Ez recept azonban egy kicsit más, mint a klasszikus koviubi receptek.
Gluténmentes kovászos uborka? Létezik! Mégpedig egy klasszikus sváb recept alapján: krumplival.
Sőt, vicces de a kovászos uborka az egyik legnépszerűbb vegán étel, a sült krumpli után..
Alig van pár dologra szükségünk: víz, uborka, 20 fok feletti hőmérséklet és idő.
Az eredménye pedig egy finom, roppanós, nem nyálkás végeredmény, amiből akár leves is készíthető és hűtőben tovább eláll, mint a kenyeres verzió - csak persze addigra rég elfogy... :)
Elkészítés:
Hozzávalók - 5 literes üveghez:
- kb. 2,5 kg kovászolni való uborka
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csomag friss kapor
- 1 nagy krumpli meghámozva- karikákra vágva
- kb. 2l víz
- só - literenként 1 evőkanál só - nem jódozott(!!)
Elkészítetted? Dobj róla egy képet a Vegán receptek - Vegánblog facebook csoportba. Várunk szeretettel! :))