Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

VegaPédia

A tökéletes kovászos uborka - nincs szükség más kommentre

2020. július 24. - Vegapedia

Itt a nyár és hogyan is használhatnánk ki a tűző nap erejét, minthogy kovászos uborkát készítsünk a segítségével? Ez recept azonban egy kicsit más, mint a klasszikus koviubi receptek.

img_20200721_132023.jpg

Gluténmentes kovászos uborka? Létezik! Mégpedig egy klasszikus sváb recept alapján: krumplival.

Sőt, vicces de a kovászos uborka az egyik legnépszerűbb vegán étel, a sült krumpli után..

Alig van pár dologra szükségünk: víz, uborka, 20 fok feletti hőmérséklet és idő. 

Az eredménye pedig egy finom, roppanós, nem nyálkás végeredmény, amiből akár leves is készíthető és hűtőben tovább eláll, mint a kenyeres verzió  - csak persze addigra rég elfogy... :)

Elkészítés:

 

 

Hozzávalók - 5 literes üveghez:

  • kb. 2,5 kg kovászolni való uborka
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag friss kapor
  • 1 nagy krumpli meghámozva- karikákra vágva
  • kb. 2l víz
  • só - literenként 1 evőkanál só - nem jódozott(!!)

Elkészítetted? Dobj róla egy képet a Vegán receptek - Vegánblog facebook csoportba. Várunk szeretettel! :))

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr1816047860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása