Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

VegaPédia

Desszert, reggeli, uzsonna: vegán túrókrém

2020. szeptember 04. - Vegapedia

Ha már múlt héten egy olyan receptet hoztunk bundáskenyér formájában, amit nagyon szeretettek, most következhet egy édes reggeli/uzsonna ötlet, a vegán túrókrém!

img_20200819_123523.jpg

A bolti túrókrém árban és mennyiségben kevésbé baráti, de ha házilag szeretnénk (vegán) túrókrémet készíteni, akkor ezt egy igazán egyszerű formában is megtehetjük!

Önmagában is nagyon finom reggeli, desszert, uzsonna, de felhasználva kenhetjük palacsintára, lehet töltetlék pitében vagy túrós sütikben is, gyümölcsökkel turbózva pedig pohárdesszertnek is finom és látványos.

 

TIPP: A kölest mossuk át alaposan felhasználás előtt, folyó víz alatt, hogy ne legyen mellékíze. Türelmesebbek áztathatják is egy éjszakán át.

Elkészítés:

 

Hozzávalók:

  • fél bögre (bögre=2,3dl) köles
  • 1,25 bögre víz
  • 0,25 bögre növényi tej
  • csipet só
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • természetes édesítőszer ízlés szerint – mi most 2 evőkanál eritritet használtunk
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 marék mazsola – vízben pár órára beáztatva

Elkészítetted? Hogy sikerült?

Gyere, mutasd meg Nekünk a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban, ahol rengeteg új recepttel is megismerkedhetsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr4516188794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2020.09.06. 00:12:39

Nem vegán túrókrém, hanem köleskrém. Attól, hogy a nevén nevezitek, még ugyan olyan jó lehet. Ez olyan szánalmas. Írhattad volna, hogy köleskrém, ami a túrókrémhez hasonlóan használható. „Önmagában is nagyon finom reggeli, desszert, uzsonna, de felhasználva kenhetjük palacsintára”, stb. Elhiszem, hogy ebből, amit csinálsz/csináltok is meg lehet élni, de mikor juttok el oda, hogy, ha már az ételeket megreformáltátok, boldogultok a megnevezésükkel is? Adjatok már magatokra! Túró nélküli túrókrém. Ja.

Örömhernyó 2020.09.08. 04:57:36

Miért kell nemvegán ételek nevét ráragasztani egy amúgy nem rossz vegán ételre?
Én a köleskrém receptjére inkább kattintottam volna, mint a vegán túrókrémre. Ugyanis én szeretem a vegán ételeket, csak mellettük eszem hús és tejalapú ételeket is.

Mi a következő? Vegán tonhalkrém? Ami valójában guacamole?
Ez olyan nyakatekert megfogalmazás, mint a növényi tej. Olyan nincs.

A vega ételek is lehetnek jók, csak saját jogukon és saját nevük alatt kellene azoknak lenniük.
süti beállítások módosítása