Ha már múlt héten egy olyan receptet hoztunk bundáskenyér formájában, amit nagyon szeretettek, most következhet egy édes reggeli/uzsonna ötlet, a vegán túrókrém!
A bolti túrókrém árban és mennyiségben kevésbé baráti, de ha házilag szeretnénk (vegán) túrókrémet készíteni, akkor ezt egy igazán egyszerű formában is megtehetjük!
Önmagában is nagyon finom reggeli, desszert, uzsonna, de felhasználva kenhetjük palacsintára, lehet töltetlék pitében vagy túrós sütikben is, gyümölcsökkel turbózva pedig pohárdesszertnek is finom és látványos.
TIPP: A kölest mossuk át alaposan felhasználás előtt, folyó víz alatt, hogy ne legyen mellékíze. Türelmesebbek áztathatják is egy éjszakán át.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- fél bögre (bögre=2,3dl) köles
- 1,25 bögre víz
- 0,25 bögre növényi tej
- csipet só
- 1 bio citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- természetes édesítőszer ízlés szerint – mi most 2 evőkanál eritritet használtunk
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1 marék mazsola – vízben pár órára beáztatva
Elkészítetted? Hogy sikerült?
Gyere, mutasd meg Nekünk a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban, ahol rengeteg új recepttel is megismerkedhetsz!