Újra itt egy szuper veganizált klasszikus a lasagne. Nyílván eredeti verziója több okból sem fért bele a vegán étkezésbe - eddig -, de végre-végre ez is bekerülhet a receptgyűjteménybe. Nézzük is.
Na most néhány helyen azért vérre menő küzdelmek folymak lasagne vs. lasagna fronton, de azért maradjunk az E betűs verziónál, mégiscsak így írják a hazai net 99%-án.
Elkészítéséhez a besamel mártást is magunk készítjük, így tulajdonképpen ez egy dupla recept, hisz a mártás akár rakott krumplihoz vagy más finomságokhoz is felhasználható.
Elkészítés:
Hozzávalók - lasagne
- 1 csomag gluténmentes lasagne tészta
- 2 közepes fej hagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes cukkini kisebb kockákra vágva
- 1 kis konzerv gomba - apróra vágva
- 250 g vörös lencse (kb. másfél 2,5dl-es bögre)
- só
- bors
- bazsalikom, kakukkfű, oregánó, füstölt paprika
- 500g paradicsomszósz
- víz
Hozzávalók - besamel
- 6 púpos evőkanál zabpehelyliszt (zabpelyhet le lehet őrölni kávédarálón)
- 1 l növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor
- só
- bors
- csipet szerecsendió
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
További recepteket kínál 15.000 vegán a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban.