Korábban nagy kedvencünk volt a népszerű mogyoró-karamellás csoki, a Snickers. Épp itt volt az ideje, hogy elkészüljön a vegán változata is.
Sokan kértétek, hogy legyen több édesség recept. Most erre jutott a választásunk, szóval készítsünk otthon egy szuper mogyorós-karamelles csokit.
Kezdhetjük egyből dupla adaggal, ha nagy a család :)
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 1 jól megpakolt bögre (bögre=2,3dl) / 180g datolya pár órára vízbe áztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 2 evőkanál (lehetőleg cukrozatlan) mogyoróvaj – ha házi, még jobb
- 75g / lazán megpakolt bögre(gluténmentes) zabpehely
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/3 bögre sótlan földimogyoró
- csipet só
- 100-150 g vegán (lehetőleg cukormentes) étcsokoládé – attól függ mennyire szeretnénk beborítani, és hányba vágjuk
Elkészítetted?
Mutasd meg a képet a Vegán recept - Vegán blog facebook csoportban, ahol 15.000 tag receptjei közül válogathatsz. Várunk Téged is!