Már az elején érdemes megjegyezni, hogy ez bizony sajt, csak épp vegán. Így különböztethető meg a nem vegán és vegán sajt. Ennyire egyszerű, mint a faék.
Szóval ilyen vegán sajtot még nem kóstoltál, de most itt a lehetőség. Nem kell más tenned, csak 10-15 percet rászánni és elkészíteni.
Legfontosabb hozzávalója a csicseriborsó és segítségével egy rendkívül pénztárcabarát sajtot fogunk majd kapni, ami fűszerekkel egyedivé varázsolható.
Felhasználhatjuk szendvicsekhez, pizzához, de pár nap után már reszelhető is. Saját ízlésünk szerint fűszerekkel, különböző ízesítésekkel tuningolva határ a csillagos ég!
Hozzávalók:
- 1,5 bögre (120 g)(bögre=2,3dl) csicseriborsó liszt
- ½ bögre sörélesztőpehely
- 3/4 teáskanál só
- kis bors
- 1+1,25 bögre víz, felosztva
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 teáskanál almaecet
- 2 evőkanál tahini
Elkészítés:
Több ezer vegán vár Rád!
Csatlakozz a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoporthoz és küldd be Te is a kedvenc vegán recepted, vagy nézelődj a többiek receptjei között. Megéri!