Chili sin Carne - a vegán chilis bab recept. Brutál finom mexikói ételt hoztunk erre a hétre Nektek, ígérem nem fogtok csalódni!
A vegán chilis bab egy olyan recept, amely tökéletes vendégváró ételnek is. A húst fogyasztó barátaink is tökéletesen elégedettek voltak az étellel mind ízekben, mind pedig jóllakottságban.
Tortilla chips-szel fogyasztva igazi menő sportmeccs néző mártogatóst is varázsolhattok belőle!
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 3 kis konzerv bab - lecsepegtetve, leöblítve - lehet 4.5 bögre (bögre=2,3dl) főtt bab is
- 1 konzerv kukorica
- 2 kis konzerv darabolt paradicsom
- 1 kaliforniai paprika kockákra vágva
- 1 nagy fej hagyma apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- 2 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
- egy fél kiskanál só
- ¼ kiskanál bors, kurkuma, fahéj, őrölt koriander, őrölt kömény, római kömény
- pici fahéj
- chili pehely
- díszítésnek friss petrezselyem / koriander levél
- 1 evőkanál édesítő - datolyapaszta / eritrit - vagy amit használsz - el is hagyható
- kiskanál kakaópor - elhagyható
- 2 bögre víz
- 1 evőkanál natúr, sómentes ételízesítő
Hogy ízlett?
Elkészítetted? Számolj be róla a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban! Várunk sok szeretettel! :)