Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

VegaPédia

Vegán kolbász: nem, nem disznóvágásból!

2020. április 03. - Vegapedia

Mire gondol a költő, igaz? Ha nem disznóvágásból, akkor biztos a hentestől jöttek az alapanyagok, de megnyugtatok mindenkit, véráldozatot egyáltalán nem követelt ez a sütés-főzés. Térjünk rá a részletekre!

vega_n-ha_zi-kolba_sz-recept-vega_nblog.jpg

Az elkészítése egy kicsit sem bonyolult ennek a receptnek, a legtöbb időt a barnarizs megfőzése viszi majd el, de ha előáztatjátok, akkor az sem tarthat túl sok ideig. 

A vegán kolbász egy olyan recept, amit azoknak ajánlunk, akik nyitottak az új ízekre, hisz a klasszikus magyaros kolbász ízvilág helyett egy picit mást fognak majd kapni.

Mivel az elkészült (sült) kolbász szeletelhető is, így akár szendvicsekbe, kirándulásokhoz is jól jöhet. Persze mostanában ez kevésbé érv, hisz mindenki otthon marad, de azért esti vagy reggeli melegszendvicshez is szuper ötlet.

Tekinthetünk erre a finomságra akár úgy, mint egy főételre, hisz minden tápanyag megvan benne, és az sem utolsó szempont, hogy egészséges!

Több vegán barátunk számára kihívás, hogy szójamentes növényi alapú virslit, kolbászt szerezzen be a boltokban, így számukra ez a recept valóban nagy segítség lehet, hisz ez a vegán kolbász szójamentes, olajmentes (ezért a szilva) és természetesen gluténmentes is. Rizspapír nélkül készítve pedig teljes értékű is ez a finomság.

Jöjjenek a hozzávalók:

  • 1 bögre (bögre = kb. 2,3dl) főtt barnarizs
  • 1 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • víz (1+1/4 bögre)
  • ¼ bögre zabpehelyliszt – kávédarálóval otthon is tudunk készíteni zabpehelyből
  • 1 kiskanál cukormentes szilvalekvár – az olajat és a cukrot helyettesíti
  • só, bors
  • 1 kiskanál füstölt őrölt paprika
  • 1 kiskanál őrölt paprika
  • ½ kiskanál fokhagymapor, hagymapor
  • ½ kiskanál őrölt kömény
  • pici szerecsendió
  • kevés ketchup felvizezve – ettől pirosabb lesz a külseje
  • 6 lap rizspapír – de enélkül is működik

Elkészítés:

Az elkészítést az alábbi videóban láthatjátok, de ne ijedjetek meg az összetevők láttán! Sokkal egyszerűbb, mint hinnétek:

  

Nem csak kolbászt rejt a kamra!

Fontos számunkra, hogy ne csak vegán recepteket adjunk át nektek, hanem ezzel együtt egészségeseket is! 

Ha érdekel ez a világ vagy számodra is kihívás a változatos étkezés, várunk sok szeretettel a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban.

Ninja OP500EU Multi Cooker Multikocher, Brushed Stainless Ceramic Coated Cooking Pots/Plastic, Steel/Black

Ninja Multikocher OP300EU, Schnellkochtopf, Heißluftfritteuse, Dampfgarer und Langsamgarer in einem, Tender-Crisp-Technologie (innen saftig, außen knusprig)

Instant Pot Deckel aus gehärtetem Glas für elektrische Schnellkochtöpfe mit einem Fassungsvermögen von 5-6 Litern Glasdeckel 6 Liter Tempered Glass With Stainless Steel Rim and Handle

Instant Pot Stainless Steel Inner Cooking Pot - 6 Quart

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr415586240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proud Mary 2020.04.04. 16:44:28

dugd fel a vegánszart a seggedbe

kolomparlole1114 2020.04.04. 17:40:40

Így lesz valaki szűz dugás után... Most akkor kóbász vagy nem kóbász? Kádár et. is megmondta: a krumplileves legyen krumplileves!

Boar. 2020.04.04. 17:42:44

Mitől lenne kolbász?
Valami hosszúkás izé...köze nincs a kolbászhoz...
Van annak egy diszkrét bája ahogy a harcos húsgyűlölő vegánok keresgélik a húsételek másolatait mert az íz meg a textúra azért hiányzik...

Rómaikömény 2020.04.04. 18:05:15

Vega vagyok de ilyet nem ennék és azzal se értek egyet, hogy vegán, tehát egészséges.a disznohus sem egészségtelen.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.04.04. 18:26:01

Akár meg is kóstolnám. Igazából a "boltokba" szó, ami irritál. A -ba, -ban használata néhány embernek komoly problémát okoz.

smilan1 2020.04.04. 19:52:45

Tok mindegy milyen hust raknak bele vagy, nem. A lenyeg a husos verzional is, hogy inkabb uborkara hasonlitson mint "rendes husra", hogy a nep megegye. A csirkemellesek undorodnak attol, ha ha csontrol kell lebontani a hust, es az emberek nagy szazaleka sosem enne meg egy igazi veres steaket. Az hus, nem a kolbasz es tarsai. Ha atbaszom magam amugy is, akkor mar inkabb legyen vega.

smilan1 2020.04.04. 20:11:19

Az is nagyon erdekes, hogy a vegaellenes tobbseg sosem fogna meg a diszno farkat, mikozben a boller beletolja a nagykest az allatba. Pedig szokas, 3 eves korban mar rezeg a lec, ha nem akarja a gyerek.... :)

Gleccsertetű 2020.04.04. 21:43:20

@smilan1: és? buziskodni sem akarok, mégis lehet véleményem arról

Nefretir 2020.04.05. 08:58:29

Hát ez zseniális, ki is próbálom a napokan! :D Köszönöm :) Csak így tovább

Boar. 2020.04.05. 11:05:08

@smilan1: Hároméves gyerekkel nem fogatják meg a disznó farkát, a szúrást sem nézetik végig. Ráér. Viszont a bontást látja, legalább tudja, honnan kerül az étel a tányérra.
A kolbászt véletlenül sem azért "találták ki", hogy ne látsszon, miből van...de a magadfajta idiótánál aki semmit nem tud ellenben mindenről van egy nagyon határozott véleménye, valóban szempont lehet.

smilan1 2020.04.05. 11:33:18

@Boar.: Nem haromevesekkel, hanem ketto! Persze a varosiadas hatasara a "divat" valtozik. Pont ahogy nyugodtan valtozhat a toltemeny. lehet akar novenyi eredetu is. Akarmelyik valtozat lehet jo, vagy rossz, de ez nem attol fugg, hogy kerult-e allat bele vagy sem. Ja, biztos nem azert talaltak ki, de a nagytobbseg igy van vele. 10-bol 9 nem tudja elkepzelni, hogy olyan hust egyen amibe beletolja a villat es jon a piros leve. Jo a bontas, foleg, ha a desznyo nem brazil szojan, antibiotikumon, meg B-12-on none fel. Az kb olyan mint az orokelet a Doomban. "Megeszed, izlik", de tudod a vegen, hogy szart se kaptal. Tisztelet minden gazdanak, aki nem igy csinalja, de sajnos ritka.

Boar. 2020.04.05. 11:57:13

@smilan1: Attól, hogy eltúlzol valamit, még nem lesz igazad. A kisgyerekek első élménye a disznó körme amit perzselésnél leszednek és nekik adják, hogy melegítse a kezüket. A szúrás, pláne amikor még nem volt kötelező kábítás, veszélyes mulatság, nem kicsiknek való. Értem én, hogy mire akarsz kilyukadni de nem kell túlzásokkal operálni.
Ugyanez igaz a "10-ből 9"-re is. Sok szerencsétlen van akik csak valami homogén formában tudják elképzelni a húst és a karajról leszedik a három milliméteres zsírt de azért szerencsére nem ők alkotják a többséget. Lehet, én dolgozom rossz mintából de az ismerőseim többsége nem kap sikítófrászt egy sült oldalastól és jellemzően a medium steak-től sem, a rare az már megosztóbb...
Amire Te utalsz az nem a kolbásznál, darálthúsos kajáknál mint a mics vagy csevap jön elő hanem a virslinél, parizernél, szafaládénál amelyek valóban arra készültek, hogy a hulladékot valami felismerhetetlen ám tulajdonképpen ízletes formában tudják eladni.

smilan1 2020.04.05. 12:23:03

Szerintem jo ismerosi korod van! Kisvarosbol jovok, a disznofarkafogas teljesen normalis nalunk. Erdekes, hogy egy szokasnak mennyi ido kell amig szokassa valljon, vagy kimenjen a divatbol. Ez pont igy van-lesz a novenyi alapu etkezessel. Biztos vagyok benne, hogy a husveti nyuszit se szerettek sokan, ugy gondoltak hogy tonkreteszi az igazi unnepet, aztan ma mar januarban lehet a Tescoban venni, de azert van piros festett tojas is az asztalon. De! Utobbi is biztos atment az utallom-elfogadom-ez van-szeretem proceduran. Pont mint ahogy a vegan kolbasz :)
süti beállítások módosítása