Most, hogy egyik percben esik az eső, a másikban pedig hétágra süt és éget a nap, nincs más hátra, mint hogy egy szuper reggelivel indítsuk a napot. Legalább ez legyen rendben.
Szóval itt a vegán, cukkinis frittata, amit muszáj elkészítened! Főleg, ha muffin formába rakod még látványos is lesz. Kemény zöldségeket érdemes előpárolni, nehogy túl kemény legyen.
Elkészítés:
Hozzávalók 12 nagy muffinhoz
- 1 és ¾ bögre (bögre =2,3dl) csicseriborsó liszt
- 1/4 bögre sörélesztőpehely - el is hagyható
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só, bors
- 1 teáskanál szárított bazsalikom vagy friss apróra vágva
- 3/4 teáskanál fekete só - ez adja a tojásos ízt, de ha nincs, sima só is megfelel
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 2 és ¼ bögre víz
- 1 bögre (konzerv )kukorica - lecsepegtetve
- 1 nagy piros kaliforniai paprika (1 bögre), apróra vágva
- 1 kis (lila)hagyma, apróra vágva
- 1 kicsi cukkini
- 1-2 újhagyma apróra vágva – ki is maradhat
Elkészítetted?
Küldj róla egy fotó nekünk a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportba vagy csak gyere nézz szét mit készített ma a 15.000 csoporttag.