Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

VegaPédia

Hogyan készül a vegán/olajmentes rántás, habarás?

2020. november 20. - Vegapedia

Elérkeztünk egy olyan problémához, amely sok-sok finom ételt érint, ez pedig a sűrítések megoldása vegánként, illetve olajmentesen. Ebben a bejegyzésben 5 módszert is mutatunk egyszerre egy főzelék recepten keresztül.

szuper-finom-borso_-fo_zele_k.jpg

 A főzelék a recept kategóriák oszlopos tagjaként ezernyi érdekes változatot vonultat fel. Borsó, krumpli, finomfőzelék - csak a legnépszerűbbeket említve.

Vegánként igyekszünk ebben a kategóriában is maradandót alkotni, és mivel olajmentesen étkezünk így célunk volt a rántást/habarást is így véghez vinni receptjeink során. Sikerült, 5 megoldást is említünk.

Elkészítés:

 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 400 g (fagyasztott) zöldborsó
  • 400g sárgarépa (4 nagyobb) - felkarikázva
  • 400g krumpli (4 db kicsi) - felkockázva
  • 2-2,5dl növényi tej
  • 2 -3 evőkanál barnarizsliszt - más liszt is használható
  • eritrit/ datolyapaszta - elhagyható - ízlés szerint - mi nem tettünk bele
  • fél kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, 1/8 kiskanál kurkuma

További tippek, receptek: Vegán receptek - Vegán blog facebook csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr9516292362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2020.11.20. 22:27:57

Nem vagyok vegán/vega, de megnézem a műsorodat, ha címlapon van, frappáns, szórakoztató, biztosan van, akinek hasznos is. Az nem nagy különbség ízben, hogy én tejföllel habarok, te növényi tejjel, (főleg, ha megküldöd egy kis citromlével), de azt az életben nem fogom megérteni, hogy mit keres a hagyma és a fokhagyma a finomfőzelékben. Csak elrontja. Persze, ez csak az én véleményem. További jó munkát!
süti beállítások módosítása