Elérkeztünk egy olyan problémához, amely sok-sok finom ételt érint, ez pedig a sűrítések megoldása vegánként, illetve olajmentesen. Ebben a bejegyzésben 5 módszert is mutatunk egyszerre egy főzelék recepten keresztül.
A főzelék a recept kategóriák oszlopos tagjaként ezernyi érdekes változatot vonultat fel. Borsó, krumpli, finomfőzelék - csak a legnépszerűbbeket említve.
Vegánként igyekszünk ebben a kategóriában is maradandót alkotni, és mivel olajmentesen étkezünk így célunk volt a rántást/habarást is így véghez vinni receptjeink során. Sikerült, 5 megoldást is említünk.
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 400 g (fagyasztott) zöldborsó
- 400g sárgarépa (4 nagyobb) - felkarikázva
- 400g krumpli (4 db kicsi) - felkockázva
- 2-2,5dl növényi tej
- 2 -3 evőkanál barnarizsliszt - más liszt is használható
- eritrit/ datolyapaszta - elhagyható - ízlés szerint - mi nem tettünk bele
- fél kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, 1/8 kiskanál kurkuma
További tippek, receptek: Vegán receptek - Vegán blog facebook csoport