Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

Vegán carbonara - pénztárcabarát, gyors, egészséges

2020. május 29. - Vegapedia

Olasz, klasszikus és most már van belőle egy jó kis olcsó, egészséges és gyors vegán változat is. Nagy kedvenc itthon nálunk a carbonara, így erre a hétre ezt a kedvencünket mutatjuk meg nektek.

img_20200522_083932.jpg

Na akkor vágjunk is bele a közébe a dolgoknak! 

Mi alapvetően gluténmentesen étkezünk, így a tészta nálunk gluténmentes, de ha Ti nem így, akkor normál tésztát főzzetek ki a vegán carbonarahoz. Ízélményben nem lesz számottevő különbség.

Annyira gyors a recept elkészítése, hogy mire megfő a tészta, addigra a carbonara szósszal is elkészülünk. Már-már hívhatnánk vegán kolis ebédnek is :)))

Ha fokoznánk az élvezeteket megtehetjük azt plusz gombával, tofuval is. Jó étvágyat! :)

Elkészítés:

 Hozzávalók: 

  • 500g fagyasztott gyalult tök – lehet friss is, esetleg karfiol/ cukkini / főzőtök
  • fél bögre (bögre= 2,3dl) natúr napraforgómag – lehet kesudió is
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely – elhagyható
  • fél kiskanál fekete só
  • 1 evőkanál folyékony füst
  • só, bors, pici kurkuma
  • fokhagymapor, hagymapor – vagy hagyma, fokhagyma apróra vágva
  • aki szereti, tehet bele mustárt is
  • friss petrezselyem - tálaláshoz

További pénztárcabarát, egyszerű és gyors receptekért csatlakozz a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoporthoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr6915728108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.