A pizza olyan hű társ, amely elkísér minket egész életünk során. Ott van a gyerekzsúrokon, a csapatsportok utáni ünnepléseken, az átbulizott éjszakák után másnap, egy laza filmezésnél a kettesben töltött estén. Ennek apropóján nézzük, hogyan készül el a vegán, de sokkal inkább gluténmentes pizza.
Ahogy írtuk, ez főképp egy gluténmentes recept most, hisz az alap pizzatészta, amiben csak víz és liszt van, tulajdonképpen vegán. Tudom ez most megdöbbentő volt a húsevőknek, de sokkal többször esznek ők is vegán ételt, mint az gondolnák. Lehet, hogy nagyrészt ők is vegánok, csak nem tudnak róla? Neeem, az nagyon durva lenne... :)))
Visszakanyarodva: ropogós tésztát fogunk alkotni, csak 3 összetevőből áll és se élesztő, se cukor, se tej, se olaj nem kell hozzá. Cserébe viszont mehet rá a házi pizzaszósz, vagy amit csak akartok. Határ a vegán csillagos ég.
Feltétekhez inkább csak tippeket adunk, azt úgyis leginkább ízlés kérdése.
3 összetevős pizza hozzávalók:
- 280g hajdina
- fél bögre víz (bögre=2,3dl)
- 1 kiskanál só
Házi pizzaszósz hozzávalók:
- 500g paradicsompüré
- fél tk fokhagymapor vagy egy gerezd fokhagyma passzírozva
- fél tk hagymapor
- pici bors
- 1 tk só
- 1 tk folyékonyfüst
- 2 ek sörélesztőpehely
- 1 tk bazsalikom
- ¼ tk őrölt babérlevél
Elkészítés:
Pizzát enni egyszerűen mindig jól esik, minden korosztály számára. Mindenkinek van saját kedvence, van receptötlete, úgyhogy nyugodtan vigyétek magatokkal ezt a receptet is és készítsétek el magatoknak vagy a családnak. Biztosan ízleni fog nekik is.
Ha pedig szeretnéd megosztani a saját verziódat, akár a pizzáddal, akár más recepteddel kapcsolatban, akkor sok szeretettel várunk a már több, mint 12.000 tagot számláló Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban.