Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

VegaPédia

Gluténmentes, vegán pizza csak 3 hozzávalóból

2020. április 24. - Vegapedia

A pizza olyan hű társ, amely elkísér minket egész életünk során. Ott van a gyerekzsúrokon, a csapatsportok utáni ünnepléseken, az átbulizott éjszakák után másnap, egy laza filmezésnél a kettesben töltött estén. Ennek apropóján nézzük, hogyan készül el a vegán, de sokkal inkább gluténmentes pizza.

vegan-pizza-recept-vega_nblog.jpg 

Ahogy írtuk, ez főképp egy gluténmentes recept most, hisz az alap pizzatészta, amiben csak víz és liszt van, tulajdonképpen vegán. Tudom ez most megdöbbentő volt a húsevőknek, de sokkal többször esznek ők is vegán ételt, mint az gondolnák. Lehet, hogy nagyrészt ők is vegánok, csak nem tudnak róla? Neeem, az nagyon durva lenne... :)))

Visszakanyarodva: ropogós tésztát fogunk alkotni, csak 3 összetevőből áll és se élesztő, se cukor, se tej, se olaj nem kell hozzá. Cserébe viszont mehet rá a házi pizzaszósz, vagy amit csak akartok. Határ a vegán csillagos ég.

Feltétekhez inkább csak tippeket adunk, azt úgyis leginkább ízlés kérdése.

3 összetevős pizza hozzávalók:

  • 280g hajdina
  • fél bögre víz (bögre=2,3dl)
  • 1 kiskanál só

Házi pizzaszósz hozzávalók:

  • 500g paradicsompüré
  • fél tk fokhagymapor vagy egy gerezd fokhagyma passzírozva
  • fél tk hagymapor
  • pici bors
  • 1 tk só
  • 1 tk folyékonyfüst
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 tk bazsalikom
  • ¼ tk őrölt babérlevél

Elkészítés:

Pizzát enni egyszerűen mindig jól esik, minden korosztály számára. Mindenkinek van saját kedvence, van receptötlete, úgyhogy nyugodtan vigyétek magatokkal ezt a receptet is és készítsétek el magatoknak vagy a családnak. Biztosan ízleni fog nekik is.

Ha pedig szeretnéd megosztani a saját verziódat, akár a pizzáddal, akár más recepteddel kapcsolatban, akkor sok szeretettel várunk a már több, mint 12.000 tagot számláló Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr7815636968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tompus 2020.04.25. 15:06:19

Ennek a pizzához az égvilágon semmi köze.

funfun 2020.04.25. 16:30:23

Annyira erőltetett, izzadtságszagú próbálkozásnak tartom, hogy minden ételből vegán változat készüljön, vegán pizza, vegán kolbász. Ha annyira kívánjátok, miért nem eszitek az eredetit? A vegánok zöme divat vegán, nem egészségügyi okok miatt az. Viszont nem győzik hangoztatni, én abból nem ehetek, tudod, vegán vagyok.

Gonoszgólya 2020.04.25. 18:22:25

EZ a szar minden, csak nem pizza. és az is hülyeállat aki annak tekinti.

Alick 2020.04.25. 20:28:51

Érdekes zöldségeslepény, biztosan finom. :)

Gleccsertetű 2020.04.25. 22:59:28

Füstaroma, az tuti egészséges meg vegán

CCnick 2020.04.26. 11:40:47

"folyékonyfüst" ez de egészségtudatosan hangzik

És komolyan, miért jó valami másnak nevezni mint ami? Kezeltetnetek kellene ezt a komplexust.

CCnick 2020.04.26. 11:43:56

@funfun: ráadásul pont a pizza az amiből ehetnék az eredetit legalábbis tészta meg pizzaszósz szinten, max a sajt helyett kellene valami annak látszó kamut rászórniuk.
süti beállítások módosítása