Szeretünk kirándulásokhoz szendvicset csomagolni vagy épp ráérős hétvégéken meglepni magunkat, egymást egy finom reggelivel. Amikor vegánok lettünk, az egyik első nagyobb kihívás a kenyér, pékáru "megvajazása" volt. Aztán persze belejöttünk és most meg is mutatunk 3+1 szendvicskrémet Nektek!
Ha egy kicsit belemélyülünk a témába rengeteg jó szendvicskrém és feltét receptjét találjuk meg szerte a világhálón.
Nagyon nehéz volt választani, de csapatmunkában megszavaztuk a kedvenceinket, amelyekkel bárkit szívesen kínálunk meg, legyen vendég vagy családtag, barát.
Sült zsír hozzávalók:
- 1 nagy fej hagyma - nagyobb szeletekre felvágva , és megsütve sütőpapíron, vagy forrólevegős fritőzben, hogy megpiruljon
- 1 kis konzerv fehér bab - levéből tegyünk félre, ha túl sűrű, azzal hígíthatjuk
- 2 gerezd fokhagyma- szintén megsütve
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál folyékony füst
- bors
Tofu körözött hozzávalók:
- 180g (kis tömb) tofu
- 1 kis fej lilahagyma nagyon apróra vágva
- fél kiskanál só
- negyed kiskanál bors
- 1 kávéskanál pirospaprika
- fél kávéskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál mustár
Magpástétom hozzávalók:
- egy csésze nyers napraforgómag/ dió / tökmag– pirítsuk meg olaj nélkül serpenyőben kb. 5perc alatt, de nem feltétlenül kell pirítani
- fél fej hagyma apróra vágva, vízen vagy olajon megpárolva/ vagy nyersen – mi sütőben 4-be vágva csak megsütöttük 200 fokon 15 perc alatt
- fél teáskanál füstölt paprika por
- fél kiskanál só, bors
- 3-4 evőkanál paradicsomszósz / cukormentes ketchup
- 1 evőkanál dijoni mustár
Olaj- és tahinimentes humusz hozzávalók:
- 1 konzerv vagy 1,5 bögre (bögre=2,3dl) csicseriborsó lecsepegtetve - levét tartsuk meg
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál frissen facsart citromlé
- 2 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz)/szójaszósz
- 3 evőkanál csicseriborsólé
- só
- bors
- kömény
- római kömény
Jöhetnek további izgalmas receptek?
Várunk Téged is a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportban, ahova naponta érkeznek az új receptek!
Lurch 220295 Gemüsetwister Veggie Drill mit Vier Bohraufsätzen, Edelstahl, 26cm
Sedhoom Spiralschneider für Gemüsespaghetti