Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

VegaPédia

Színes vegán vacsi: lila gnocchi zöldborsópürével

2020. február 27. - Vegapedia

Bármilyen ételt is választhatunk, annál jobb, ha minél színesebb. Nemcsak az ízeket érezzük, a szemünkkel, agyunkkal is eszünk. Minden szín másra hat, más vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz. Egy étel piros lehet a paprikától, zöld a fűszerektől, lila a céklától. Mégis furcsán nézhet ki ez a nagyon finom fogás a tányéron. Vajon mi lehet az oka? Ne is feszegessük, inkább kóstoljuk meg ezt a fincsi vegán vacsit.

Lelőjük a titkot: most nem a cékla, hanem a lila édesburgonya miatt lett színes ez a fantasztikus étel. Természetesen nem feltétel a lila édesburi, más változattal is működik ez a nagyon egyszerű és könnyű recept pl. narancs színű édesburgonyával, de akkor ne várjunk lila színt :))


Most sósan készítettük el, zöldborsópürével, de édesen is ehetjük mákosan, diósan, lekvárosan - a gyerekek nagyon fogják szeretni! A felnőttek sósan, némi chilivel, magvakkal is kiegészíthetik, szuperül passzol hozzá.

Hozzávalók:


● 2 bögre (bögre=2,3dl) / kb. 2 közepes darab lila édesburgonya (kb.320g) - kockára vágva
● fél bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt (kb. 75g) –kávédarálóban is őrölhetünk zabpelyhet
● negyed bögre tápióka- / burgonyakeményítő (kb. 45g)
● fél bögre barnarizsliszt (kb.80g)
● 1 kiskanál só


Elkészítés:


● főzzük meg az édesburgonyát puhára – minél kisebbre vágjuk, annál hamarabb megfő
● törjük össze alaposan krumplitörővel, majd hagyjuk teljesen kihűlni(!!!)
● keverjük hozzá a zabpehelylisztet, a keményítőt, a barnarizslisztet -ha nagyon száraz lenne a tésztánk, pici vizet tehetünk az édesburgonya főzőlevéből – nem szabad sokáig gyúrogatni (!!!)
● tegyünk fel egy nagyobb edényben kis sóval vizet , és forraljuk fel
● közben a tésztából alakítsunk ki hosszú rudakat– kb. hüvelykujj vastag „kígyókat” – ha kell, használjunk keményítőt, hogy ne tapadjon le/össze
● majd vágjuk fel 1,5 -2 cm hosszú darabokra (ha autentikus gnocchit szeretnénk, villa hátulján végiggörgetve megkapjuk a hullámos formát is) – mi ezt kihagytuk
● dobjuk a lobogó vízbe a gnocchikat
● miután feljöttek a felszínre, onnan kb. 2 percig főzzük, majd szedjük ki őket egy szűrőkanállal
● fogyaszthatjuk őket így is, de tapadásmentes serpenyőben egy kicsit meg is piríthatjuk őket
● tálaljuk kedvenc szószunkkal

A  borsópürénk nagyon egyszerűen készült:


● egy hagymát, néhány gerezd fokhagymát megdinszteltünk,
● hozzátettünk egy kis zacskó (450g) mélyfagyasztott zöldborsót
● kevés vízzel, sóval, borssal megfőztünk,
● majd botmixerrel pürésítettük, és még 2 evőkanál sörélesztőpehellyel ízesítettük.

Megkóstolnál még néhány vegán receptet?

Itt naponta találsz egy csokorra valót :) Vegán receptek - Vegán blog

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr4015494752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása