Ooooh azok az álmos buli utáni vasárnap reggelek és azok az életmentő levesek, amitől hamar sikerült meggyógyulnunk. Szerencsére ebből a gyógyfőzetből is létezik vegán változat és az egyik legkedveltebb vasárnapi leves!

Mi, vegánok imádunk kísérletezgetni, szinte minden nap főzünk. Egyik nap új ételt varázsolunk az asztalra, másik nap pedig egy hagyományos ételnek készítjük el a vegán változatát.
Fantasztikus új ízek születnek ezekben az órákban, épp ilyen lett a vegán (nem)húsleves is, aminek a receptjét most elhoztuk nektek!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb sütőtök magos bele
- 2 fej vöröshagyma félbe vágva (vörös héj is maradhat, ha tiszta, az is szép színt ad a levesnek)
- 4 gerezd fokhagyma egyben
- 1 kis fej zeller nagyobb darabokra vágva
- 2 fehérrépa feldarabolva
- 1 kis fej karalábé feldarabolva
- 1 db paprika kicsumázva, félbe vágva
- 2 db paradicsom félbe vágva
- 5-6 sárgarépa feldarabolva
- 1 babérlevél
- 15 szem bors
- pici kurkuma
- só
- gyömbér
- petrezselyemzöld
- víz
Elkészítése:
- helyezzük a tök magos belét egy nagy lábas aljába, majd tegyük bele a többi zöldséget is
- öntsük fel hideg vízzel, hogy alaposan ellepje
- alacsony lángon, lassan gyöngyözve főzzük - épp úgy, ahogy a húslevest szokták
- amikor megpuhultak a hozzávalók, szedjük ki a zöldségeket, tegyük félre, és szűrjük le a levét
- főzhetünk bele (gluténmentes) tésztát, gombócot is.
Tetszett ez a recept?
A Vegán receptek - Vegán blog csoportban még másik 150 recept vár Rád!