Válts növényi üzemmódra

VegaPédia

Bódi Sylvi citromos máktortája - ha extra finom sütire vágysz

2020. május 22. - Vegapedia

Hétvége közeledtével egyre inkább arra gondolunk, milyen finom desszertet, süti együnk, vagy akár a születésnapokat, ünnepeket milyen finomsággal tegyük emlékezetessé. Ebben a receptben Bódi Sylvi-vel egy extra finom sütés nélküli citromos máktortát mutatunk be nektek, ami randi desszertnek is zseniális!

99117220_565703647662179_2784163569824956416_n.jpg

3 rétegből áll ez a csodálatos citromos máktorta, ami eredetileg Bódi Sylvi receptje és meghívásunkat elfogadva közösen is elkészítettük. A teljes videózás egy végtelen nevetés volt, miközben elkészült ez a varázslatos desszert.

Nem túl édes, cserébe viszont krémes és szétolvad a szánkban!

Elkészítése egyszerű, hiszen sütés nélküli. Az alapanyagok mellett mindössze egy csatos tortaformára, darálókra, hűtőre lesz szükségünk és persze türelemre, hogy ne együk meg azelőtt, hogy kellő merevségűre dermedt volna.

A vegán, vega vonal mellett természetesen bárki elkészítheti. Aki teljes értékűen étkezik, nekik egy jó tanács: édesítéshez használjunk házi datolyaszirupot és hagyjuk ki a kókuszolajat. Használjunk magas zsírtartalmú kókusztejet.

Elkészítés:

 

Hozzávalók:

- alap réteghez:

  • 120 g datolya- áztatott egy éjszakán keresztül vagy forró vízzel leöntve, és utána 10 percig lefedve áztatni, majd használat előtt leszűrni – levét ne öntsük ki
  • 100 g kókusz reszelék
  • 20 g kókusz liszt

- mákos réteghez:

  • 150 g darált mák 150 g datolya – áztatott, majd leszűrt
  • 50 g kesudió - datolya levében/vízben áztatott egy éjszakán át vagy forró vízzel leöntve, és utána min. 30 percig áztatva
  • 4-5 evőkanál meleg datolya lé (amiben áztattuk a datolyát)
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • fél citrom reszelt héja
  • 1-2 evőkanál agavé szirup

- citromos réteghez:

  • 120 g kesudió - datolya levében/vízben áztatott egy éjszakán át vagy forró vízzel leöntve, és utána min. 30 percig áztatva
  • 1-2 evőkanál kókuszolaj – mindenképp folyékony állapotában
  • 125 ml konzerves kókusztej
  • 1 citrom frissen facsart leve (ez kb.3-4 evőkanál)
  • 4-5 evőkanál agavé szirup
  • 1 egész citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília kivonat

vega_n-citromos-ma_ktorta-recept-bo_di-sylvi-vega_nblog.jpg

Készítsétek el Ti is ezt a fantasztikus, extra finom tortát hétvégén. Szilvit nem ígérhetjük mellé, de az elkészült képeket mindenképp küldjétek be nekünk a Vegán receptek - Vegán blog facebook csoportba.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegapedia.blog.hu/api/trackback/id/tr415712146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemNick 2020.05.25. 15:44:45

Nyúltam a receptet, köszi!

Egy dolgot viszont nem értek: Hogyan tudod az egy éjszakán át áztatott datolya levében egy éjaszakán át áztatni a kesudiót? Vagy ez a süti két napos előkészületet igényel?
De addig mi lesz az áztatott datolyával?